lördag 20 juni 2015

Midsommhelgen (hittills) i bilder



När vi kom fram till huset i torsdags var både dasset och gräsmattan försvunna. Efter lite letande hittade jag tillslut dasset väl dolt bakom ondskefulla manshöga brännässlor samt en väldigt respektlös jasminbuske.





Vädret var ju "kul" så istället för femkamp i typ meterhögt gräs ordnade vi annan underhållning.




Och efter att ha röjsågat, krattat, kämpat med gräsklipparen och sen röjsågat lite till i hela TVÅ FREAKKIN DAGAR återsåg vi även gräsmattan igen! Stort jubel utbröt, vi kramades och dunkade varandra i ryggen och torkade diskret bort glädjetårarna. Fun fact: den hade hela tiden legat på sitt vanliga ställe, fast väl dold under det tillsynes fem år gamla ängsgräset som växte fritt och svajande ovanpå.




Lättade över att allt var som vanligt igen gick vi ut och plockade lite blommor. Vissa av oss mer entusiastiska än andra. Samma vissa av oss tog också ett litet snedsteg under promenaden och trillade ner i ett dike och försvann nästan helt. Stor humor!








måndag 15 juni 2015

Att byta lägenhet

Om hemnet har fått alla bostadsrättsannonser att bli superstylade och se ut som ett och samma hem (fast taget i olika vinklar) så är det en HELT annan kultur bland annonserna för hyresrätter på lägenhetsbyte.se. Och visst är det lite charmigt att det inte är skålar med citroner överallt, men ändå. Lite kan man väl anstränga sig innan man plötsligt får för sig att fota lägenheten en vanlig onsdag när man precis kommit hem från jobbet och är astrött och egentligen inte har städat på riktigt sen förra helgen?

Jag menar, bädda sängen. Plocka undan frukostdisken. Och plocka åtminstone upp kläderna från golvet!

Herregud. Det är som att titta på inskickade bilder till göra-om-programmen i tv.

söndag 14 juni 2015

Att vara precis fyllda åtta,

är som att vara en väldigt liten tonåring. Det är ständiga raseriutbrott, skrik och gap men också en väldig integritet och ansvarstagande (på egna villkor). Och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera allting och jag är ibland rädd att jag ställer lite för höga krav på honom.

Men att inte slarva bort jackan/tröjan/valfri kroppsdel tre till fem gånger i veckan kan väl inte vara allt för hårt? Eller? Jag tycker också gott att man kan hjälpa till att dammsuga golvet i sitt eget rum nån gång i halvåret, eller hjälpa till att steka falukorv när jag är tokstressad och står precis bredvid och hackar grönsaker samtidigt som jag plockar ur diskmaskinen hindrar Frank från att stoppa in leksaker i diskmaskinen vattnar döende blommor kokar pasta.

Av skriken att döma varje gång jag bett om just de sakerna är vi dock inte helt överens om detta. Men å andra sidan är vi inte heller överens om att tänderna måste borstas varje dag (och TVÅ gånger dessutom!) eller att man behöver ha jacka på sig om det är duggregn och åtta grader ute så jag vet inte om det är så mycket att bry sig om faktiskt.

Jag önskar bara att det inte var så jävla bökigt att vara förälder. Jag önskar att man faktiskt visste allting och inte bara låtsades som att man gjorde det. Och så önskar jag att mina barn skulle lyssna så där lydigt på mig som barnen i Sjunde himlen gör  - dock utan att jag behövde skaffa fula kläder och skaffa ytterligare minst tio barn med en pastor (jag är ju inte ens troende liksom).