söndag 14 september 2014

Valdag

Det här försöker jag lära mina barn: att det finns två politiska block i Sverige som båda vill att det ska bli så bra som möjligt för så många som möjligt. De är bara oense om hur vi tar oss dit.

Jag önskar att det fastnar hos dem, så att de oavsett vilken sida de väljer senare i livet respekterar de som väljer den andra sidan. För vi vill alla att detta ska vara ett bra land att leva i för alla som vill och behöver.

Och Sverigedemokraterna då undrar ni? Vill de också allas väl? Nej, såklart inte. De är ju givetvis det sorgliga undantaget här. Sverigedemokraterna är ett exkluderande parti som öppet säger att alla inte är lika mycket värda och jag önskar så att inte en enda människa skulle lägga en enda röst på dem någonsin igen.

Men nog sagt om detta - nu röstar vi!

tisdag 9 september 2014

Jorå

Ni vet, när ett av barnen får feber och man ska vabba och man tänker innan att åh, då kan jag kolla ikapp på lite serier rensa i köksskåpen baka bröd och bara ligga i soffan med en bok och barnet ifråga ba "JÄKLAR VAD JAG SKA RÖJA! VARENDA LÅDA SKA TÖMMAS PÅ SITT INNEHÅLL! JAG SKA VARA ÖVERALLT HELA TIDEN!"
















I alla fall, såna stunder är det ganska skönt att få gå tillbaka till jobbet och vila upp sig. Bland 18 treåringar.

söndag 7 september 2014

Jamen hur har det gått nu då? Va? Va? Va?

Ja, hur har det gått? Franken har gått på förskola i två och en halv vecka nu och det går så jävla bra! Alltså, jag hade aldrig väntat mig det här. Han gråter inte när vi lämnar, han är glad och snicksnackig när han är där och förflyttar sig blixtsnabbt över hela gården när de är ute (så där så att jag tror att pedagogerna eventuellt kommer gå ner något kilo eller två pga att de aldrig kan stå stilla längre), han äter bra och sover och blir inte ens ledsen när vi hämtar honom. Han är bara så himla glad och peppig hela tiden! Jag tycker till och med att han blivit gladare här hemma också, och han måste inte längre vara inom 30 centimeters avstånd från oss hela tiden utan vi kan lyxa till det med att ställa tekoppen på diskbänken eller till och med gå och kissa utan att han får panik.

Men när jag hämtat honom på eftermiddagarna är jag noga med att inte gå till parken eller göra någon annan aktivitet, utan bara vara hemma och göra hushållsarbete sådär som Maud förespråkar. Här till exempel viker vi tvätt. Ni ser ju hur roligt och utvecklande Frank tycker att det är!


Klart bättre än att gå till parken.