fredag 27 september 2013

Snälla snälla, ge oss lite harmoni nu tack

Men alltså, den här fyraåringen just nu. Som gråter när jag lämnar honom på förskolan och gråter hemma i soffan där han sitter tätt uppkrupen intill mig, för att han blir så ledsen av att tänka på att jag någon gång ska dö.

Han som vägrar klä på sig, äta, kissa, städa eller vad jag nu kan tänkas be om och som skriker helt hysteriskt argt så att det hörs ända bort till grannkommunen för att han blir så arg på mig för att det finns en uppförsbacke på den vägen vi ska gå just då, eller bara vrålar "skitmamma" för att jag inte sett till att sommaren och värmen stannade kvar lite längre.

Han får mitt hjärta att värka av all kärlek jag känner för honom för att i nästa sekund få mig att på riktigt vilja avsäga mig föräldraskapet för att bara gå där ifrån och aldrig mer komma tillbaka.

Den här känslomässiga berg- och dalbanan gör mig alldeles utmattad och liksom lite ledsen inuti.

torsdag 26 september 2013

Men ta nappen då, ungjävel!

Frank skulle vara ungen som vi lyckades med efter att ha misslyckats med att få både Julius och Charles att ta napp.

Men det går inte. DET GÅR INTE!

Vad gör vi för fel? Varför vill inte våra barn ha napp? Jag sliter mitt (snart amningstunna) hår i ren förvivlan här. 

Han liksom bara tuggar på den. För att två sekunder senare spotta ut den. Snälla säg att ni känner igen det här? Att era barn som av ett mirakel bara tog nappen sen? Eller finns det någon specialnapp någonstans för problemungar? Jag betalar vad som helst, om jag så ska beställa nappjäveln från Tyskland eller USA eller var nu nappmarknaden är störst.

Jag vill inte inte inte ha ett till barn som suger på tummen, jag vill verkligen inte det. För Franks skull. Och jag vill verkligen inte heller vara hans napp heller, som jag är nu. Jag vill bara att han ska vara som alla andra ungar och suga på nappen ibland.

Är det verkligen för mycket begärt?

JAG FÅR PÅ MIG ETT PAR AV MINA JEANS IGEN!

Hörde ni? JAG KAN HA JEANS SOM EN NORMAL MÄNNISKA IGEN! OCH JAG KUNDE STÄNGA MIN JACKA!

OMG, jag är så exalterad att jag inte vet var jag ska ta vägen!

(Att jag fick kämpa länge för att kunna knäppa knappen på ett par byxor som jag pre-graviditet kunde dra av och på med knäppt knapp tycker jag inte att vi behöver diskutera i de här sammanhangen).



tisdag 24 september 2013

Två eller tre. Typ same same.

Jag känner mig rätt avslappnad i rollen som trebarnsförälder. Man kan liksom inte ha hundraprocentig koll på allting, det mesta funkar ändå.

Tyvärr är väl inte Björn fullt lika cool och avspänd som jag är när det gäller hela den här barnaskaragrejen. Igår blev han tex alldeles "ba nu får du faktiskt gå tillbaka på en gång och hämta honom" när jag kom hem ensam från föräldramötet. Tydligen hade jag lovat att plocka upp Julius från en kompis på vägen hem.

Jeez, jag kan väl inte komma ihåg allt jämt heller.


onsdag 18 september 2013

Hitta bebisen

H-e-r-r-e-g-u-d. Här släpper man ungen ur sikte bara ett par minuter inne på Ikea och han handlar upp hela jävla affären.




Han har ju uppenbarligen inte hört talas om det här med överkonsumtion, den lille miljöboven.

tisdag 17 september 2013

Förresten

Jo Björn, nu när jag går och lägger mig är det jättefint och undanplockat i köket. Bara så du vet.

Om det sen skulle visa sig vara på något annat sätt när du kommer hem måste det bero på att vi har haft inbrott eller så. Jäkligt otäckt att sånt händer ibland faktiskt. Hejdå!





Roliga saker

Att ha tre barn är himla roligt! Ikväll har vi haft bajs- och skrikfest, bråkat om Gladiatorerna, lekt olika lekar som "vägra-gå-och-lägga-sig" samt "om du inte bär på mig HELA TIDEN skriker jag så högt att jag tappar andan" och kissat ner hela badrummet.

Andra saker (förutom att ha tre barn alltså) som är roliga är tex att ljudisolera klädkammaren och sen låsa in sig där för att kunna lägga sig i fosterställning och aldrig mer komma ut.


måndag 9 september 2013

Ojdå

Jag har bara använt mammabyxor sen Frank föddes, för jag har varit rädd för att vanliga byxor skulle skava för mycket mot kejsarsnittsärret. Ikväll fick jag dock för mig att jag ändå skulle ta och prova några av mina gamla jeans, jag menar hur mycket kan det skava egentligen? Och eftersom de flesta kilon tycks ha satt sig på mage/bröst/armar tänkte jag att de flesta byxor faktiskt borde passa nu så här en månad efter förlossningen.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Jag får inte ens upp dem över låren.

Så ni får ta och ursäkta mig nu, jag har inte riktigt tid att skriva mer. Jag måste nämligen gå och tröstäta ett kilo choklad.


lördag 7 september 2013

Hoppas inte socialen får nys om det här

Åh herregud så våra barn har lidit idag! Så hemskt de har haft det! Så fruktansvärt jobbigt för dem att bli tvingade att Hjälpa Till.

Hade de vetat vad BRIS är hade de ringt dit direkt, I tell you. Dumma dumma oss! För det måste väl vara nästan direkt olagligt att behöva plocka upp äpplena under äppelträdet innan gräset ska klippas?







Det är banne mig ett under att de överlevde.

onsdag 4 september 2013

Sämst

Kl 12.43 Bestämmer mig för att sluta äta godis.

Kl 12.58 Äter bjudgodis i väntan på frisören.

Kl 12.59 Avgår.




Såatte

Den här drömmen jag hade i natt där jag helt sonika tryckte in rumpan i skåpet under diskhon för att kunna sätta mig på papperskorgen där och kissa, den glömmer vi va?

Jag menar, ingen behöver bry sig om att analysera eller så.

måndag 2 september 2013

Men vad fan folket, måste ni döpa alla era ungar till nästan samma sak? Skärp er nu.

Julius har börjat förskoleklass och har redan skaffat sig flera nya kompisar. De heter Leo, Neo och Leon.

Mot bakgrund av detta har jag nu därför förbjudit honom att skaffa fler vänner. Ett till eo-namn och min hjärna kommer nämligen explodera.


Och inte sänkte han rösten där inne heller

Den här Frank är ingen kille som följer reglerna direkt. Idag åt han till exempel medhavd matsäck på biblioteket.

Ja ni fattar, mer punk än så blir det bara inte.