måndag 24 juni 2013

Jordgubbar

Ok, jag har planer på att äta ungefär en liter jordgubbar per kväll resten av sommaren. Kommer det att döda eller härda mig?

Eller bara göra mig luspank?

Midsommarhelgen





Charles fick snickarbyxor i födelsedagspresent. Här lajvar han sur och överkroppsvisande byggarbetare som äter medhavd smörgås till lunch.


Mindre sur var han sen när han själv fick välja efterätt på sin födelsedag. Glass, jordgubbar, strössel och ostbågar. Inga konstigheter alls.





En kväll när vi skulle gå och lägga oss var det så här freakkin ljust ute  kvart i elva på kvällen! PÅ KVÄLLEN!  Jag blev alldeles tokig och ville inte gå och lägga mig utan sprang bara runt i cirklar och ropade "ser du hur ljust det är ute?" till Björn. Efter ett tag sa han "nu räcker det, nu går vi och lägger oss" så då slutade jag. Men jag blir fortfarande alldeles kollrig av lycka när jag tänker på det.



Det här är en prästkrage. Den tog jag bild på när det var så där ljust kvart i elva på kvällen. Det finns egentligen inte så mycket mer att säga om den.


måndag 17 juni 2013

Och vardagsbesluten

Det här med Linas matkasse, vilken grej hörni! Jag är helt såld på den.


(Detta är inget sponsrat inlägg, tyvärr. Jag är dock öppen för förslag om Lina vill sponsra mig, eller nån annan matkasse vill göra det. Coops matkasse går precis lika bra, eller vad sjutton som helst. Det är bara att höra av er, jag är lättköpt.)


Fattar ni vad skönt det är att nån annan bestämt mat OCH plockat ihop alla ingredienser och lagt i en påse och sen kört hem dem till mig? Det är helt ofattbart. Jag struntar egentligen i om det är gott eller inte, BARA JAG SLIPPER BESTÄMMA! OCH HANDLA!


Jag vill aldrig mer behöva fatta tråkiga vardagsbeslut, jag vill bara bli tillsagd vad jag ska göra. Så himla skönt.


Nu väntar jag bara på tjänsten där nån kommer hem till mig varje morgon och väljer kläder åt mig.

söndag 16 juni 2013

Hallå? Är det någon där?

Alltså, jag hade ett bra blogginlägg i huvudet. Sen försvann det.


Förmodligen svävar det runt just nu i det där svarta hålet i mitt huvud där andra viktiga saker är som vetskapen om var mina nycklar finns, var jag egentligen lagt den där enda svarta t-shirten som jag får plats i nu samt andra nödvändiga saker som bara inte tycks kunna stanna kvar i mitt huvud.


Men bilen går bra.

fredag 14 juni 2013

Fredagsmys

Min man är dum i huvudet och jag säljer honom billigt just. Hans största talang är att alltid jobba, även helgkvällar, om det är nån som är intresserad av sånt.
Vidare sliter han inte så mycket på inredningen eftersom han nästan aldrig är hemma då han nästan alltid är antingen ute och cyklar, är på fotboll, spelar in podcast om fotboll eller är ute på jobbrelaterade saker. Sa jag att han gillar fotboll förresten?

Han sköter i princip allt hushållsarbete (dagtid givetvis när han jobbar hemifrån, kvällstid är han ju som sagt var inte hemma) och gör goda hamburgare.

OBS! Dator och iPhone sitter fastmonterade på honom och går ej att välja bort.

Det går bra att buda i kommentarsfältet här nedan.



Det beror alltså inte på dålig karaktär

Det är med att jag bokstavligt talat spyr lite varje gång jag böjer mig för djupt fram är ju inte så himla trevligt.

Speciellt inte om man ätit något som inte gör sig så bra som idisslad mat, som köttgryta exempelvis. Därför får man försöka se till att det senaste man ätit alltid är något som är gott även andra gången i munnen. Som kakor till exempel. Det är bara därför jag äter sånt.

För att det ska bli lite godare att kräkas alltså.


tisdag 11 juni 2013

Uppdatering 2

Efter sex timmars arbetsdag idag orkade jag stå upp och laga middagen ikväll. Och plocka in i diskmaskinen efteråt!

Lättnaden börjar knappa in på det dåliga samvetet.

måndag 10 juni 2013

Uppdatering

Är numera sjukskriven 25 %.

Lättnad över det 30 % och dåligt samvete 70 %.


söndag 9 juni 2013

Bokklubbshelg

Varsågoda - jag ger er bildkavalkaden "vacker sommarhelg i Dalarna":













































fredag 7 juni 2013

Självömkan deluxe

Det blev sommar igen hörni, det trodde jag faktiskt inte. Men åh så glad jag är över det. Jag älskar sommaren, det är min allra bästa vän.

Jag är glad också över bebisen som växer i min mage men det är så himla himla tungt. Varje dag när jag kommer hem från jobbet har jag så ont i kroppen att jag inte orkar något annat än att lägga mig i soffan med fötterna högt upp.

Det sliter nämligen att jobba heltid på en ettårsavdelning när man är gravid har jag upptäckt. Det sliter jättemycket. Och jag känner mig alldeles nedstämd och kass för att jag inte orkar mer, är piggare och jobbar på i samma tempo som tidigare. Jag har dåligt samvete både gentemot mina kollegor och min familj. Och så är jag arg på mig själv för att jag inte är bäst och starkast. Jag vill alltid vara den som är bäst och starkast och orkar mest.

Och istället för att vara det sitter jag här och funderar på att ringa och boka en läkartid med syftet att bli sjukskriven en sisådär 20 %.

Så, kul att jag är tillbaka va?

/Gnällig latmask