onsdag 8 maj 2013

Nu får det vara nog

Men guuuud, det känns som att jag får spam-kommentarer hundra gånger om dagen här nu! Vad vill ni mig? Låt mig vara. Nu sätter vi på det där roliga ordverifieringen. Ok?

lördag 4 maj 2013

Om att skaffa barnvakt

Första barnet: Åh, kan vi verkligen lämna vår åttamånaders med mormor i en hel timme medan vi åker till Ica Maxi och handlar? Kommer han klara sig?

Andra barnet: Äsch, det är klart han kan vara ett par timmar hos farmor och farfar fast han bara är ett åtta månader. Han har ju sin storebror med sig som trygghet.

Tredje barnet: Ooh, de sätter upp Svansjön på operan i höst älskling, vi bara måste gå på den! Klart vi kan lämna bort bebisen några timmar trots att den bara är fyra månader och förmodligen helammar då, den får väl ta flaskan. Och den som är barnvakt får väl trösta den om den skriker. Så, bokat och klart!

Men de barn i den här familjen som överlever sin barndom kommer bli starka människor! Det är jag säker på.

Hej hej, här är min ansökan till att bli årets mamma:

Förra veckan när Julius en natt hostade så mycket att han nästan inte kunde andas letade vi frenetiskt efter en gammal cocillana som han fått utskriven för några år sedan då han hade lunginflammation. Till slut hittade vi den och jag läste på flaskan att han skulle ha 2,5 ml. Bra sa jag, det är ett halvt matskedsmått. Och det hade ju varit frid och fröjd om det inte var så att det går 15 ml på en matsked och inte 5 ml som jag trodde i mitt yrvakna tillstånd mitt i natten. Lite synd var det också kanske att jag upprepade det misstaget kvällen därpå. Och kvällen därpå. Men vuxendosen (7,5 ml) funkade i alla fall utmärkt på hostan kan jag meddela.

Idag var Charles bjuden på kalas och jag gick dit med honom. När alla föräldrar gått och barnen satt i solen och åt grillad korv gick jag också hem. När jag hade kommit hem slog det mig att jag glömt upplysa födelsedagsbarnets föräldrar om den lilla detaljen att Charles är nötallergiker. När jag ringde för att berätta det svarade mamman "ojdå, jag som precis ställt fram skålar med nötter här på bordet, ska jag plocka bort dem?"

Så - kaching! Ni hör ju, priset är ju så gott som mitt trots att mindre än halva året gått ännu.


torsdag 2 maj 2013

När man är snart fyra år och vet allting

"Bebisar kommer ut ur snippan" förkunnade Charles på väg till dagis en dag. Apropå ingenting liksom.

"Ja det stämmer" svarade jag "fast inte just den här bebisen".

"Nehej, då kommer den ut ur rumpan istället!"

Givetvis. Sen ska mamma bara läggas in för en fullständig tarmrekonstruktion, lilla gubben.


onsdag 1 maj 2013

Det gäller att inte ha bråttom

Bra grej med mammakläder: att de går upp över hela magen! Himla skönt och inget som skär in.

Dålig grej med mammakläder: att de går upp över hela magen! Så himla jobbigt att gå på toaletten, först måste man liksom dra upp tröjan över magen och sen dra ner byxor/tights/strumpbyxor. Som att skala en boll.